Tervetuloa Lions Club Viitasaari Porthanin kotisivuille!

Lions Club Viitasaari Porthanin teemana - Yhdessä olemme aikaansaavia "Me-palvelemme" hengessä.

Lionit vastaavat paikkakuntien tarpeisiin päivittäin eripuolilla maailma, sillä heitä yhdistää ydinaate - yhteisömme palveleminen.

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubi-organisaatio. Meillä on 1,35 miljoonaa jäsentä yli 45 000 klubissa yli 206 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lioneilla on dynaaminen historia. Perustamisvuodestamme 1917 meidät on tunnettu työstä sokeutumisen estämiseksi, mutta toimimme vapaaehtoisina myös monissa muissa yhteisöprojekteissa -- kuten ympäristön suojelu, ruoka-avun antaminen köyhille sekä vanhusten ja vammaisten auttaminen.

Lionit antavat näkökyvyn. Järjestämällä nääntarkastusseulontoja, varustamalla sairaaloita ja klinikoita, jakamalla lääkkeitä ja lisäämällä tietoisuutta silmäsairauksista lionit toteuttavat tavoitettaan antaa näkökyky kaikille. Olemme laajentaneet sitoutumistamme näönsuojeluun lukemattomilla paikallisilla hankkeilla sekä kansainvälisellä SightFirst -ohjelmalla, jonka tavoitteena on poistaa sokeus.

Lionit ja nuorisotyö Monilla yhteisöprojekteistamme tuetaan paikallisia lapsia ja kouluja mm. stipendien, aktiviteettien ja mentoroinnin muodossa. Tarjoamme kansainvälisellä tasolla monia ohjelmia, kt. rauhanjulistekilpailu, nuorisoleirit ja -vaihto sekä Lions Quest.

Leo-ohjelmamme antaa nuorisolle mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen vapaaehtoistoiminnan avulla. Leoja on noin 144 000 ja leoklubeja 5700, yli 140 eri maassa.

Lionien apurahat. Vuodesta 1968 on Lions Clubs International Foundation (LCIF)(Lionsklubien kansainvälisen järjestön säätiö) myöntänyt apurahoja yli 660 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvosta lionien humanitäärisiin hankkeisiin eri puolilla maailmaa. LCIF valittiin myös parhaaksi kansalaisjärjestöksi The Financial Times -lehden tutkimuksessa vuonna 2007.

Lionit auttavat luonnonkatastrofeissa. Säätiömme yhdessä lionien kanssa auttaa paikkakuntia esim. hätäavun muodossa, tuoden ruokaa, vettä, vaatteita ja lääkintätarvikkeita katastrofien uhreille, sekä auttaen alueen pitkän aikavälin uudelleenrakennuksessa.

Lionit ovat aktiivisia. Mottomme on "Me palvelemme, Me välitämme ja Me saamme aikaan." Lionit ovat osa maailmanlaajuista palveluverkostoa jonka tehtävänä on auttaa paikkakuntia monin tavoin.

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö. Sillä on yli 1,3 miljoonaa jäsentä 45 000 klubissa 200 maassa ja maantieteellisellä alueella eri puolilla maailmaa.

Yleistä lionstoiminnasta [pdf]

Lisätietoja lionsklubeista saat osoitteesta www.lionsclubs.org 


Lions Club Viitasaari Porthan

Kotim.nor 640, Kv. nto 4026 033181
Perustamispäivä 08.12.1976
Charter Night 16.04.1977
Hotelli Pihkuri, 2 torstai klo 18.30
viitasaariporthan@lions.fi
Fin-44500 VIITASAARIPerustajajäsenet

Toimintaamme

Wilma-markkinat
Lomaseudun laajin markkinatapahtuma viikko juhannuksesta Viitasaaren torialueella.
Kehitysvammaisten palvelupäivä
Järjestämme joka vuosi kehitysvammaisten palvelupäivän. On laskettu pulkkamäkeä, keilattu...ym.
Kynttilöiden sytytys
Sytytämme kynttilät sankarivainajien haudoille itsenäisyyspäivänä ja jouluaattona.
Koko perheen talvitapahtuma
Suosittu kokoperheen talvitapahtuma Sahiksella. Lapset ja nuortet osallistuvat tehtävärastien ratkomiseen.