Viitasaaren Wilma
Etusivu
WilmaINFO
Ajankohtaista
Tapahtumat
Wilmaseura
Perinteet
Kulttuuri
Historia
Sivukartta
Yhteystiedot
e-Kortit
Kuvapankki
Palaute
Linkit

Kulttuuri

Naiskuoro Vikla
[ Aktiivista toimintaa alkaen vuodesta 1981.]

Naiskuoro Vikla perustettiin v.1981. Joukko laulavia naisia oli jäänyt vaille kuoroa, kun Sisä-Suomen Kamarikuoro lakkautettiin. Viitasaaren Kansalaisopiston alainen kuoro aloitti n.20 laulajan voimin. Heti alusta lähtien kiinnitettiin huomiota äänenmuodostukseen ja kuoron soinnin puhtauteen. Liittyminen Suomen Naiskuoroliittoon toi mukanaan kouluttautumismahdollisuuksia ja niinpä kuoron perustaja ja johtaja Marja-Liisa Kumpunen suoritti kesäkursseilla perus-, taito ja mestarilaulajan merkin sekä kuoronjohtajan perus- ja taitomerkin. Useat kuorolaisistakin suorittivat laulajamerkkejä ja Naiskuoro Vikla sai vastaanottaa palkintoja eniten suoritetuista merkkiesityksistä Suomen Naiskuoroliitolta.

Nimen Vikla muotoili pitkäaikainen kuorolainen ja kuoron puheenjohtaja Ritva Rinnankoski sanoista Viitasaaren Kansalaisopiston laulajat. Ritva Rinnankoski mainitsi 10-vuotiskronikassaan: (Vikla on rantojemme laihasäärinen, harmaa kahlaaja, jolla on vaatimaton laulunääni!) Sittemmin otettiin sana Vikla merkitsemään kuoron symbolia viklo-lintua, jota lienee kansankielessä kutsuttu myös viklaksi.

Kahdenkymmenen vuoden aika kuoron johtajana oli antoisaa aikaa. Solmittiin elinikäisiä ystävyyssuhteita ja niittauduttiin yhteen monien kovien ponnistusten yhteydessä .Koettiin niin onnistumisen, kuin epäonnenkin tunteita. Kun yli 30 naista yhdisti energiansa, onnistui melkein mikä tahansa. Toinen toisiltamme saimme ideoita niin leipomisen, askartelun ,kuin ruoanlaiton tiimoilta, pidimmehän Musiikin ajan ravintolaa kurssilaisille usean kesän aikana.

Toimme myös useita huippuesiintyjiä Viitasaarelle, erityisesti on mainittava Taru Valjakka Meri Louhoksen kanssa He esiintyivät useammankin kerran täällä yhdessä.

Vuoden 2002 alusta Viklan johtajana jatkaa Katriina Virrankoski, joka myös oli pitkäaikainen kuorolainen. Kuoron konserteissa läsnäolleena on ilo todeta, että kuoron sointi vain paraneen vuosien myötä.

Toivotan Viklalle ja sen johtajalle kaikkea hyvää arvokkaan kulttuuriharrastuksen parissa!

Marja-Liisa Kumpunen

Tulosta sivu

Takaisin Ylös

Logon suunnitellut Esko Kumpunen.

Naiskuoro Vikla ryhm&aumlkuvassa Vuorelan kartanon salissa. Siellä j&aumlrjestettiin 5.9.1998 kuoron konsertti (Kuutamogaala).

Marja-Liisa Kumpunen kuvattuna 50-vuotisjuhlassaan Naiskuoro Viklan lahjoittama Vikla-patsas sylissä&aumln. Syntym&aumlp&aumliv&aumltapahtuman nimi oli Liisan Luikaus ja se j&aumlrjestettiin yl&aumlasteen salissa.

Vikla-aiheisen kuorolaisen merkin on suunnitellut Tapani Kumpunen

Kulttuuri
Sannamaija Pekkarinen
Maija Sariola
YL, Ylioppilaskunnan Laulajat
Naiskuoro Vikla


© Lions Klubi Viitasaari/Porthan Viitasaaren Wilmaseura 2004 - 2016 Copyright Design by iT-Mentori